Liity jäseneksi

Tervetuloa mukaan Lohjan Seudun Omakotiyhdistykseen!

Liity jäseneksi etusivulta löytyvän linkin kautta.
Hinta vuonna 2021 on edelleen todella edullinen 23 eur/v.

Omakotitalkkari

Lohjan Seudun Omakotiyhdistyksen omakotitalkkarina toimii Jarmo Pyykönen. Yhteydenotot ma - pe klo 9 - 15 p. 044 966 4743.

Jäsentapahtumat

Tarkista tietoja jäsentapahtumista Ajankohtaista valikon kautta

Share |

AIKAISEMPAA TOIMINTAA JA TIEDOTUKSIA

Karjalohjan Puujärvipäivät lauantaina 14.7.2018 klo 9-14

Paikka: Karjalohjan Seurojentalo

Lohjan Seudun Omakotiyhdistys oli mukana esittelemässä toimintaansa.

Lisätietoa Puujärvipäivistä löytyy tästä linkistä


Asuntomessut olivat Porissa 6.7. - 5.8.2018

Asuntomessujen teemana oli asuminen läpi ihmiselämän.

Asuntomessut olivat avoinna joka päivä klo 10-18. Tämän vuoden erikoisuutena oli, että messuilla järjestetään pidennettyjä iltoja, jolloin messulipun hinnalla pääsi nauttimaan myös viihdeohjelmasta, kuten artisteista.

http://asuntomessut.fi/pori/messuinfo/


Lohjan RTV:n ulkomaalauspäivät olivat la 26.5.2018 klo 10-15

Lohjan Seudun Omakotiyhdistys oli mukana esittelemässä toimintaansa.


Stark 150 vuotta juhlakiertue oli Lohjan Starkissa 9.5.2018

osoite: Lehmijärventie 6, 08500 Lohja

Road Show-tapahtumassa oli paikalla esittelyrekka ja eri alojen esittelijöitä oli runsaasti: esim. Narva, Pihla, Tikkurila....

Yhdistyksemme Lohjan Seudun Omakotiyhdistys oli myös paikalla klo 9-18 esittelemässä toimintaansa.


Hankkija Virkkalan puutarhapuolen avajaiset olivat lauantaina 21.4.2018

Lohjan Seudun Omakotiyhdistys oli mukana esittelemässä toimintaansa. Saimme tilaisuudessa paljon uusia jäseniä. 

Yhteistyökumppani Hankkija Virkkala tarjoaa vuonna 2018 Lohjan Seudun Omakotiyhdistyksen jäsenille jäsenkorttia näyttämällä 8%:n alennuksen myymälän puutarhapuolen normaalihintaisista tuotteista. Alennus ei koske kampanja hinnoiteltuja tai määräalennustuotteita. Alennusta ei myöskään voi liittää muihin alennuksiin tai ostoetuihin. Etu on voimassa toistaiseksi.

Hankkija Oy, Virkkala (Lohja), Inkoontie 21, 08700 Lohja, puh 010 76 83210


Terveys- ja hyvinvointimessut

Lohjan Seudun Omakotiyhdistys esitteli toimintaansa Terveys- ja hyvinvointimessuilla 14.4.2018 Lohjan Laurentius-salissa.


Kevätmessut 12.-15.4.2018 kokosivat viidet messut saman katon alle Helsingin Messukeskukseen: Oma Koti, OmaMökki, Kevätpuutarha, Lähiruoka&luomu ja Sisusta -messut.

Omakotiliiton jäsenkortilla tapahtumakokonaisuuteen pääsi kaksi yhden hinnalla! Alennus oli normaalihintaisesta sisäänpääsylipusta.

Oma Koti -messut olivat asumisen, rakentamisen ja remontoinnin messut, joissa oli esillä uusia tuotteita sekä haettiin ideoita ja vinkkejä. Myös asiantuntijoiden neuvot ja työnäytökset olivat osa Oma Koti -messujen monipuolista antia!

JÄTEVEDEN KÄSITTELY RANTA-ALUEILLA

LINKKI 2017-hankkeen loppuseminaari pidettiin tiistaina 27.3.2018. Seminaarissa
perehdyttiin ranta-alueiden jäteveden käsittelyn vaatimuksiin ja
vaihtoehtoihin käytännönläheisten esimerkkien avulla. Nykyään
haja-asutuksen jätevesijärjestelmien uudistamisen siirtymäaika koskee
lähinnä ranta- ja pohjavesialueita ja siirtymäaika jatkuu 31.10.2019
asti. Tilaisuus oli tarkoitettu alan ammattilaisille, mutta se oli avoin
myös suurelle yleisölle.

Lisätietoa ja päivittyvä ohjelma:
http://hajavesi.fi/fi/kalenteri/?itemid=3515&a=viewItem#


Lohjan Seudun Omakotiyhdistys-
Lojonejdens Egnahemsförening ry

Yhdistyksen kevätkokous pidettiin ti 20.3.2018 klo 18.00 Lohjan kaupungintalo Monkolan valtuustosalissa, Karstuntie 4, 08100 Lohja.

- Tilaisuudessa Lohjan kaupungin elinvoimajohtaja Pekka Puistosalo kertoi aiheesta ”Lohjan kaupalliset ja maankäyttöön liittyvät kehittämishankkeet”.  

- Lisäksi Hämeen Laaturemontti Oy:n aluepäällikkö Juha Hyväri esitteli yhtiön toimintaa Lohjalla.

- Sääntömääräiset kokousasiat

Tilaisuudessa oli mukavasti ihmisiä kuulemassa Lohjan tulevaisuuden suunnitelmista. Esiintyjät olivat hyviä ja aihe herätti paljon keskustelua.

Kahvitarjoilu alkoi klo 17.30.  

Tilaisuus oli kaikille avoin.

Hallitus


Hallituksen jäsenet vuodelle 2018

Lohjan Seudun Omakotiyhdistys-Lojonejdens Egnahemsförening ry:n vuosikokouksessa marraskuussa 2017 valittiin Tuomo Paaso uudelleen yhdistyksen puheenjohtajaksi. Hallituksen muut jäsenet ovat Anja Aaltonen, Mirva Gullman, Matti Holmstén, Seppo Hänninen (uusi), Veikko Häyrinen, Ahti Karhapää, Eemeli Riihiaho (uusi), Tarja Putkonen, Torleif Söderlund, Sirkka-Liisa Toikka, Timo Toikka, Paula Tuominen, Juhani Viljanen ja Anja Åvall sekä kunniajäsen Pekka Myllyniemi. Hallitus valitsi järjestäytymiskokouksessaan uudelleen varapuheenjohtajaksi Anja Aaltosen, sihteeriksi Anja Åvallin ja kakkossihteeriksi Sirkka-Liisa Toikan. Juhani Viljanen toimii edelleen yhdistyksen varainhoitajana ja Paula Tuominen omakotitalkkaritoiminnan työnjohtajana. Kotisivuista vastaa Timo Toikka ja Facebookia ylläpitävät Timo Toikka ja Mirva Gullman.

Yhdistyksen jäsenkunta on kasvanut vuosittain ollen tällä hetkellä hieman yli 1800.


JÄTEVESINEUVONTAA YHDISTYKSEN JÄSENILLE

Omakotiliitto tarjoaa haja-asutusalueiden valtakunnallista jätevesineuvontaa puhelimitse torstaisin klo 19-20 neuvontanumerosta 010 80130 ja neuvontaa sähköisesti: pääset jättämään kysymyksesi verkkolomakkeella tästä https://www.webropolsurveys.com/S/8F7C4BBAE10A3B9E.par . Vastauksen saat sähköpostiisi. Neuvonta on luottamuksellista, eikä henkilötietoja raportoida eteenpäin.

Milloin jätevesijärjestelmän kunnostustoimenpiteitä ei tarvita ja milloin se pitää kunnostaa?

Lue siitä lisää tästä linkistä.


Huolimattomuus useimmiten syynä kynttiläpaloihin

Kynttilää ei saa koskaan jättää valvomatta eikä polttaa ihan loppuun saakka, muistuttavat Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK.
Lue lisää asiasta Omakotiliiton sivuilta.

Omakotiliiton toiminnanjohtajan kannanottoja:

Yhdessä saamme tuloksia

Energiatodistusta kohtuullistetaan kertoimien osalta vuoden 2018 alusta, jätevesisääntelyä on huojennettu, kotitalousvähennyksen korvausprosentti kasvoi ja maankäyttö- ja rakennuslakiin on saatu parannuksia esimerkiksi vapaa-ajan asunnon muuttamiseksi pysyvään käyttöön. Mitä enemmän meitä on, sitä enemmän meillä on vaikutusvaltaa!

Lue lisää aiheesta.


15.11.2017 
Omakotiliiton kotisivut uudistuivat

Uudelta sivustolta löytyy aiempaa jäsennellymmin tietoa liitosta, sen rakenteesta ja toiminnasta sekä asumiseen liittyviä juttuja, neuvoja ja vinkkejä. Sivustolta löytyy tuttuun tapaan myös talon pitoon ja rakentamiseen liittyvät määräykset ja säädökset sekä liiton edunvalvontateemat.

Lue lisää


Retki juhlakonserttiin Musiikkitaloon

Järjestimme matkan Helsingin Musiikkitaloon Satavuotiaan Suomen ”Suomessa syntynyt” juhlakonserttiin sunnuntaina 3.12.2017 klo 18.00. Ohjelmassa esiintyi mieskuoro Laulu-Miehet johtajanaan Matti Hyökki esittäen mm Sibeliuksen, Kuulan ja Madetojan musiikkia. Ylioppilaskunnan soittajat 

johtajana Tuomas Djupsjöbacka toivat konserttisaliin täydellisen sinfoniaorkesterin soinnin ja mahdollisuuden kuulla harvinaisemmat tarinat Leevi Madetojalta ”Aslak Smaukka” ja Jean Sibeliukselta ”Koskenlaskijan morsiamet”.

Katso lisätietoa konsertista

Retken hinta oli 55€. Hinta sisälsi matkan, konserttilipun ja kahvitarjoilun.


Lohjan Seudun Omakotiyhdistys- 
Lojonejdens Egnahemsförening ry

Sääntömääräinen syyskokous oli ti 28.11.2017 klo 18.00, Lohjan kaupungintalo, valtuustosali, Karstuntie 4, 08100 Lohja, esillä oli sääntöjen määräämät kokousasiat.

Kokouksen alussa Carunan edustajat pitivät ajankohtaiset energiaan liittyvät puheenvuorot, kuten aurinkotuotannon lisääminen, asiakaslähtöiset verkkoratkaisut sekä sähkösiirtohinnoittelun tulevaisuus seuraavasti:

- liiketoiminnan kehityspäällikkö Elina Lepomäki avasi puheenvuorot aiheenaan

  Asiakasodotusten mukaista verkkopalvelua

- palvelupäällikkö Tiia Salonen, Aurinkosähköä omaan kotiin,

- verkon kehitysjohtaja Sauli Antila, Asiakaslähtöinen verkon rakentaminen,

- tuottopäällikkö Mika Rossi, Asiakkaidemme toiveet ja siirtohinnoittelun kehitys.

Tilaisuus oli kaikille avoin.  Kahvitarjoilu alkoi klo 17.30.

Hallitus


OMAKOTILIITON TYÖ TUOTTAA TULOSTA:

SUOMEN HALLITUS PERUU KIINTEISTÖVERON KOROTUKSEN

Suomen hallitus on 17.10.2017 perunut kiinteistöverotukseen suunnitellun korotuksen.

Lue lisää: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005412065.html?share=1de1f1114084dae97328cdac27fdd014

Omakotiliitto on vahvasti vaikuttanut siihen, että Suomen hallitus peruu kiinteistöveron korotuksen ja ettei kiinteistöveron alarajaa nosteta.

Omakotiliiton toiminnanjohtaja Kaija Savolainen: "Olemme hyvin tyytyväisiä tämänpäiväiseen uutiseen siitä, että kiinteistöveron korotuksesta luovutaan. Kiinteistöveron korotus olisi ollut erittäin hankala pientuloisille, ja se olisi jopa pakottanut perheitä luopumaan kodeistaan. Kiinteistövero ei huomioi lainkaan kotitalouden käytettävissä olevia tuloja."

Omakotiliitto pitää erittäin tärkeänä, että kiinteistöverotusta kehitetään kokonaisuutena välittömästi vielä oikeudenmukaisempaan suuntaan. Liitto edellyttää, että pikimmiten käynnistetään laaja verouudistus sekä pitkäaikainen suunnitelma siitä, miten veroja tulevaisuudessa kerätään.

Omakotiliitto vaatii, että ennen laajaa verouudistusta kiinteistöverotukseen on tehtävä välittömästi oikeudenmukaistamiskorjaukset esimerkiksi Valtiovarainministeriön kiinteistöverotuksen arvostamismenetelmien kehittämistyön yhteydessä:

- erityisesti pienituloisten ikääntyvien kohtuuttomille ja ylisuurille kiinteistöveroille tulee kehittää kompensointimekanismi, joka mahdollistaa ikääntyvien kotona-asumisen

- kiinteistön arvon heikkenemisen tulee heijastua kiinteistöveroon laskevasti, esimerkiksi tonttihintojen vaikutusten osalta

- ylipäätään kiinteistöverolle tulee asettaa katto: kiinteistöveron osuus ansioista saisi olla enintään 2 prosenttia.

Lue lisää Omakotiliiton lausunnosta valtiovarainvaliokunnalle:
Lausunto valtiovarainvaliokunnalle


RTV:n tilaisuus oli lauantaina 11.11.2017 klo 10-15

Lohjan Seudun omakotiyhdistys ry oli mukana RTV:n tapahtumassa.

Tapahtumassa oli esittelyssä mm. Svedbergs-kylpyhuonekalusteet ja Tikkurilan sisämaalit. Sisustussuunnittelija Tarja Tarima oli paikalla avustamassa materiaalivalinnoissa.
Esittelypäivänä oli lukuisia tarjouksia ja esittelyssä mm. uusi kylpyhuonelaattamallisto.


Omenakarnevaalit 23.9.2017

Lohjan Seudun Omakotiyhdistys oli mukana Omenakarvevaaleilla Lohjalla 23. syyskuuta 2017. Esittelimme Lohjan seudun Omakotiyhdistyksen toimintaa. Sää suosi osallistujia ja saimme paljon uusia jäseniä omakotiyhdistykseen.

Omakotiyhdistys_ja_Omenakarnevaalit_.jpg


PUUJÄRVIPÄIVÄT 8.7.2017

Yhdistyksemme oli mukana Karjalohjalla la 8.7.2017 järjestetyillä Puujärvipäivillä. Esittelimme Lohjan Seudun Omakotiyhdistyksen toimintaa. Sää oli mitä mainioin ja väkeä oli mukavasti liikkeellä.

omakotiyhdistys_Puujarvipaivilla_2017.jpg


PÄIVITYKSIÄ NETTISIVUILLAMME

Vuoden 2017 jäsenedut löydät "Jäsenedut"-välilehden alta.

Omakotiyhdistyksen tarjoamat maksuttomat neuvontapalvelut omakotiyhdistyksen jäsenille löytyy "Neuvontaa jäsenille"-välilehden alta.

Lohjan seudun omakotiyhdistyksen vuoden 2017 "Omakotinen"-jäsenlehden sähköinen versio on luettavissa "Tiedotteet" ja sen alla olevan "Jäsenlehdet"-välilehden alla.

Haja-asutuksen jätevesineuvonnasta lisää "Jätevesistä"-välilehden alta.


KIINTEISTÖVEROTUS TULEE UUDISTUMAAN VUONNA 2020


Valtiovarainministeriö, Maanmittauslaitos ja Verohallinto ovat
valmistelemassa kiinteistöverotuksen uudistamista, jossa päivitetään
sekä tontin että rakennusten verotusarvoja. Tontin arvostaminen
perustuu tulevaisuudessa maan arvoon eri hinta-alueilla. Nämä alueet
tulevat kansalaisille nähtäville verkkosivuille. Rakennuksen
verotusarvot tulevat perustumaan rakentamiskustannuksiin (Suomeen
kuusi eri hinta-aluetta), jossa huomioidaan rakennuksen ikä. Lisäksi
verotuksessa tullaan huomioimaan muita erityisiä yksilöllisiä
ominaisuuksia, kuten rantatontti tai etäisyys pääteistä. Uudistunut
kiinteistöverotus otetaan käyttöön vuonna 2020.

Lisätietoja uudistuksesta:
http://vm.fi/documents/10623/4923134/Faktalehti+kiinteist%C3%B6verouudistuksesta/96852e62-59bd-4f73-b8c2-16615eeda1bd
http://vm.fi/documents/10623/4923134/Esitysmateriaali+19.6.2017/3fffb783-bfa9-436e-a4ac-7b706780511c


OMAKOTILIITTO: KIINTEISTÖVERON TULEE OLLA TASAPUOLINEN JA OIKEUDENMUKAINEN

Omakotiliitto pitää hyvänä perusperiaatteita, että uudistuva
kiinteistöverotus tulee olemaan reilua ja läpinäkyvää. Liitto onkin jo
pitkään vaikuttanut siihen, että tonttien hintatiedot tulevat
julkisiksi. Näin ollen systemaattisella vaikuttamistyöllä on
merkitystä.

Omakotiliiton mielestä olennaista on, että uudistuksessa huomioidaan
paremmin erilaiset kotitaloudet, asuinolosuhteet ja kansalaisten
mahdollisuudet vaikuttaa kiinteistöverotukseen. On kuitenkin niin,
että vuonna 1993, jolloin kiinteistöverotus tuli voimaan, kuluttajat
eivät pystyneet kotia hankkiessaan huomioimaan sitä, miten rajusti
kiinteistöverotus tulee kiristymään.  Olemassaolonsa aikana
kiinteistövero on määrältään moninkertaistunut. Valtiovarainministeriö
ennustaa, että kiinteistöveron tuotto nousee 2 miljardiin vuoteen 2021
mennessä.

Omakotiliitto edellyttääkin, että nyt meneillään olevassa
kiinteistöverotuksen kehittämishankkeessa kiinteistöverotusta
muutetaan arvostusperusteiden lisäksi oikeudenmukaisemmaksi niin, että
se huomioi kotitalouden käytettävissä olevat tulot. Edelleen
erityisesti ikääntyvien kiinteistöverotusta tulee huojentaa hakemalla
ratkaisua esimerkiksi katosta, leikkurista tai niin, että
kiinteistövero jäisi kiinteistölle verovelaksi ja erääntyisi
maksettavaksi kiinteistökaupan tai perinnönjaon yhteydessä. Ylipäätään
kiinteistövero tulee voida periä tuloverotuksen yhteydessä tai maksaa
useammassa erässä, näin vältytään yllättäviltä kertamaksuilta
syksyllä.

Omakotiliitto osallistuu ja vaikuttaa vahvasti kiinteistöverotuksen
uudistukseen.  Otamme mielellään vastaan mielipiteitä ja palautetta
tästä asiasta: kaija.savolainen@omakotiliitto.fi,
olli-pekka.laine@omakotiliitto.fi

Omakotiliitto mediassa:
https://www.aamulehti.fi/kotimaa/iso-muutos-tulossa-kiinteistoveroa-maksetaan-jatkossa-alueen-hintatason-mukaan-200218923/
http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005261425.html

Omakotiliiton kantoja kiinteistöverotuksesta:
http://omakotiliitto.fi/edunvalvonta/kiinteistovero


Lisätietoja:

Suomen Omakotiliitto ry, puh. 09 680 3710www.omakotiliitto.fi
toiminnanjohtaja Kaija Savolainen, puh. 040 514 8784,
kaija.savolainen@omakotiliitto.fi
edunvalvonta- ja viestintäpäällikkö Olli-Pekka Laine, puh. 041 461 7116,
olli-pekka.laine@omakotiliitto.fi

Suomen Omakotiliitto on maamme pientaloasukkaiden ja vapaa-ajan
asunnon omistajien valtakunnallinen edunvalvonta- ja palvelujärjestö.
Omakotiliittoon kuuluu 250 vapaaehtoisvoimin toimivaa
omakotiyhdistystä ja vapaa-ajan asukkaiden yhdistystä, joiden
yhteenlaskettu jäsenmäärä on 74.000 jäsentä. Omakotiliitto on maamme
1,1 miljoonan pienkiinteistön omistajien ja 2,7 miljoonan asukkaan
asialla. Lisäksi liitto ajaa maamme lähes 500.000 vapaa-ajan asunnon
omistajien etua.


Lohjan Seudun Omakotiyhdistys-
Lojonejdens Egnahemsförening ry

Yhdistyksen kevätkokous oli to 30.3.2017 klo 18.00 Lohjan kaupungintalo Monkola, Karstuntie 4, 08100 Lohja. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Tilaisuuden alussa saimme kuulla seuraavat mielenkiintoiset puheenvuorot:

-  Lohjan kaupungin asemakaava-arkkitehti Juha Anttila: Lohjan keskustan (Sokos-kortteli ja Karstun-raitti) sekä Hiidensalmen/Messualue ja Karnaisten kaavoitustilanne

-  Raksystems Insinööritoimisto Oy:n kuntotarkastaja Harri Leppänen: Sata Vuotta Suomalaisia Pientaloja ja niiden tyypilliset korjaustarpeet.

Tilaisuuden alussa oli kahvitarjoilu alkaen klo 17.30.


KONSERTTIMATKA LAHDEN SIBELIUSTALOON PE 10.2.2017

Omakotiyhdistys järjesti konserttimatkan Lahden Sibeliustaloon. Sata vuotta suomalaista viihdettä -konsertti tarjosi ikimuistoisen aikamatkan suomalaisen viihdemusiikin satavuotiseen historiaan. Tarjolla oli monipuolinen kattaus kotimaisen elokuvan rakkaimpia lauluja, sota-ajan merkittäviä iskelmiä, sodan jälkeisen Suomen jälleenrakentamisen lauluja kulkien aina 2000-luvulle suomalaisille rakkaiden iskelmien myötä. Lauluja linkittivät pienet tarinat ajasta ja laulujen tekijöistä. Kapellimestarina toimi Markku Johansson, solisteina Arja Koriseva ja Hannu Lehtonen.

Musiikkimatkan Lahden Sibeliustaloon menimme Salon Tilausmatkat Oy:n bussilla.


YHDISTYKSEN SYYSKOKOUS KE 30.11.2016

Sääntömääräinen syyskokous pidettiin ke 30.11.2016 klo 18.00 Apuomenan järjestötila Punakanelissa (os. Suurlohjankatu 21 - 23, 08100 Lohja). Esillä olivat sääntöjen määräämät kokousasiat. Kokouksen alussa Lähitapiolan myyntijohtaja Sari Säisänen kertoi Lähitapiolan asiakaseduista ja riskipäällikkö Rauno Niskala aiheesta ”Miten toimia vahinkotilanteessa”.

Tilaisuuden alussa oli kahvitarjoilu alkaa klo 17.30.


MY FAIR LADY LOHJAN TEATTERISSA

Yhdistyksemme järjesti teatteriretken Lohjan teatterin My Fair Lady -musikaaliin to 24.11.2016 klo 19.00. Lippujen hintaan 25 €/jäsen sisältyi kulttuurielämyksen lisäksi kahvitarjoilu väliajalla. 

Esitys oli vallan mainio. Kiitos kaikille teatteriretkelle osallistuneille.