Liity jäseneksi

Tervetuloa mukaan Lohjan Seudun Omakotiyhdistykseen!

Liity jäseneksi etusivulta löytyvän linkin kautta.
Hinta vuonna 2024 on edelleen todella edullinen 23 eur/v.

Omakotitalkkari

Mikko Häkli
puh. 044 966 4743
klo 9-15

Jäsentapahtumat

Tarkista tietoja jäsentapahtumista Ajankohtaista valikon kautta

Share |

AIKAISEMPAA TOIMINTAA JA TIEDOTUKSIA

Linnunpönttötalkoot Lohjan RTV:llä 11.5.2019

Lohjan Seudun Omakotiyhdistyksen edustajat olivat paikalla lauantaina 11.5. klo 9.30 - 14.00 rakentamassa halukkaiden kanssa linnunpönttöjä ja linnunpönttötalkoissa olevat saivat linnunpöntön itsellensä.

5_2019_Lohja_linnunponttotalkoot_960x300.png


Starkin Roadshow oli maanantaina 6.5.2019 klo 13-17 Lohjan Starkissa

Starkin Roadshow sisälsi paljon tarjouksia ja tavarantoimittajia. Siellä pääsit tapaamaan vastuumyyjiä ja sopia juuri sinun hankkeeseen sopivat hinnat.

Lohjan Seudun Omakotiyhdistys oli mukana päivässä esittelemässä toimintaansa.

Tervetuloa!


Omakotinen 1/2019 jäsenlehti

Lohjan Seudun Omakotiyhdistyksen uusi jäsenlehti Omakotinen 1/2019 on ilmestynyt. Se on jaettu kaikille omakotiyhdistyksen jäsenille. Näköislehden ja myös aikaisemmat jäsenlehdet voit katsoa Tiedotteet-välilehden alta.


Hankkijan puutarhan avajaiset olivat lauantaina 13.4.2019

Lohjan Seudun Omakotiyhdistyksen edustajia oli tapahtumassa mukana kertomassa yhdistyksen toiminnasta. Saimme tapahtumassa paljon uusia jäseniä.


Kevätmessuille jäsenkortilla kaksi yhden hinnalla

Kevätmessut avasi kesäkauden Helsingin Messukeskuksessa 4.-7. huhtikuuta. Omakotiasujan toivetapahtuma, entiset Oma Koti -messut, kantoivat nyt ensimmäistä kertaa nimeä Asu & Remontoi. Muita kevätmessujen osastoja olivat Kevätpuutarha, OaMökki, Sisusta sekä Lähiruoka & Luomu.

Omakotiliiton jäsenkortilla tapahtumakokonaisuuteen pääsi kaksi yhden hinnalla! Alennus normaalihintaisesta sisäänpääsylipusta.


Tapahtuma Lohjan RTV:llä lauantaina 23.3.2019

Lohjan Seudun Omakotiyhdistyksen edustajia oli paikalla kertomassa omasta toiminnastaan.


Lohjan Seudun Omakotiyhdistys-
Lojonejdens Egnahemsförening ry

Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous pidettiin ke 20.3.2019 klo 18.00 Lohjan kaupungintalo Monkola, Valtuustosali, Karstuntie 4, 08100 Lohja, esillä olivat sääntömääräiset asiat.

Tilaisuuden alussa olivat seuraavat puheenvuorot:

- Asemakaava-arkkitehti Juha Anttila:  
  Asuntomessualueen ja Paloniemen sekä Lempolan-Tunnin junahankkeen kaavat

-Asuntomessujen projektipäällikkö Mirka Härkönen:
  Asuntomessujen 2021 tilannekatsaus

Miksi hankkia aurinkopaneelijärjestelmä?  Vantaan Energian aurinkosähköasiantuntija

Kahvitarjoilu alkoi klo 17.30.  Tilaisuus oli kaikille avoin.

Monkolan valtuustosali oli tupaten täynnä. Kiitos kaikille esiintyjille ja aktiivisille kuulijoille. Saimme paljon lisätietoa kaavoituksesta, vuoden 2021 asuntomessujen tämän hetkisestä tilanteesta ja aurinkopanelijärjestelmistä.


RTV:n tapahtuma 23.2.2019 klo 10-15.

Lohjan Seudun Omakotiyhdistys oli esittelemässä toimintaansa. Yhdistyksen jäseniä kävi päivän aikana keskustelemassa ja samalla saimme myös mukavasti uusia jäseniä.


Ladies Night tapahtuma oli Lohjan RTV:llä tiistaina 5.2.2019 klo 18.30 - 20-30

Tapahtuma oli tarkoitettu naisille ja siellä oli paljon tuote-esittelyjä.

Myös Lohjan Seudun Omakotiyhdistys oli mukana tapahtumassa. 

Tapahtumassa oli tarjolla pientä iltapalaa. Lohjan Seudun Omakotiyhdistys-
Lojonejdens Egnahemsförening ry

Sääntömääräinen syyskokous pidettiin ke 21.11.2018 klo 18.00, Lohjan kaupungintalo, valtuustosali, Karstuntie 4, 08100 Lohja

- Esillä olivat sääntöjen määräämät kokousasiat.

Kokouksen alussa:
- Suomen Omakotiliiton talous- ja kehityspäällikkö Katja Keränen teki selkoa kiinteistöverouudistuksen tilanteesta sekä muista kunnallisesti ja alueellisesti päätettävistä asumismenoista
- Lohjan kaupungin talousjohtaja Henri Partanen kertoi kiinteistöveroista Lohjalla.

Tilaisuus oli kaikille avoin.

Kahvitarjoilu alkoi klo 17.30.


Lohjan Seudun Omakotiyhdistyksen jäsenmäärä jatkaa merkittävää kasvua

Vuonna 2018 on tullut jo yli 230 uutta jäsentä. Olemme nousseet tänä vuonna yhdistyksen jäsenmäärän suhteen valtakunnan kolmanneksi suurimmaksi omakotiyhdistykseksi.


14.11.2018

Lohjan kaupungin valtuusto päätti korottaa asemakaava-alueilla rakentamattomien rakennuspaikkojen kiinteistöveron 4,5 prosenttiin vuodeksi 2019.


10.11.2018
Kiinteistöveron korotushanke - liian nopeasti ja liian paljon

Lohjan kaupunginhallituksen esitys asemakaava-alueilla olevien rakentamattomien tonttien kiinteistöveron korottamisesta kolmesta prosentista kuuteen prosenttiin tulee palauttaa uudelleen valmisteluun. Veronkorotuksen vaikutuksia pienituloisille kotitalouksille ei ole riittävästi arvioitu. Kiinteistöveron mahdollisille korotuksille tulee asettaa riittävän pitkä siirtymäaika (vähintään viisi vuotta) ja vuosittainen nousu tulee rajata enintään yhteen prosenttiin. Lisäksi tulee arvioida korotuksen vaikutus myytävien tonttien hintakehitykseen.

Tuomo Paaso
Lohjan Seudun Omakotiyhdistyksen puheenjohtaja

Teatteri-ilta

Lohjan Seudun omakotiyhdistys- 
Lojonejdens Egnahemsförening ry

Lohjan Seudun Omakotiyhdistyksen teatteri-iltaa vietettiin Lohjan teatterissa  perjantaina 30.11.2018 klo 19.00. Esitys oli Whoopi Goldbergin elokuvaan perustuva musikaali ¨Nunnia ja Konnia¨. Jäsenet saivat alennuksen hinnasta. Paikalla meitä oli 38.


Lohjan Seudun Omakotiyhdistys oli mukana Lohjan RTV:n tilaisuudessa lauantaina 10.11.2018 klo 10-15

Osoite: Takasenkatu 37, 08150 Lohja

Tapahtumassa mm. omakotiyhdistyksen jäsenet tapasivat omakotiyhdistyksen hallituksen jäseniä ja  tilaisuudessa saimme uusia jäseniä.


Tiedote 26.10.2018

Omakotiliitto: Vahva vaikuttamistyömme kiinteistöverouudistuksessa tuotti tulosta

Omakotiliitto on tehnyt viimeiset kaksi kuukautta väkevää työtä vaikuttaakseen lausunnolla olleeseen kiinteistöverouudistukseen. Valtiovarainministeriö on tänään päättänyt, että kiinteistöverouudistus lykätään seuraavalle vaalikaudelle.

– Omakotiliitto, jäsenemme sekä kaikki kansalaiset ovat tähän lykkäyspäätökseen tyytyväisiä, Omakotiliiton puheenjohtaja Ari Rehnfors iloitsee.

Omakotiliitto on vaatinut ja pitää erittäin hyvänä ratkaisuna, että kiinteistöverouudistus toteutetaan yhtenä kokonaisuutena ja yhdessä vaiheessa.  

– Tämä on erittäin hyvä uutinen. On tärkeää, että asia käsitellään nyt kokonaisuutena. Nyt päästään tekemään laskelmia siitä, miten tulevat muutokset vaikuttaisivat erilaisiin perheisiin erilaisissa asumismuodoissa ympäri Suomea, kiittää Omakotiliiton toiminnanjohtaja Kaija Savolainen.

Omakotiliitto on myös tyytyväinen siitä, että lain voimaantuloa lykätään vuoteen 2022 saakka. Tämä mahdollistaa muutoksen yksityiskohtien tarkemman tarkastelun. Omakotiliitto jatkaa vaikuttamistyötään ja kerää kansalaisilta palautetta ja kokemuksia kiinteistöverotuksesta.

Lisätiedot:

Valtiovarainministeriö on lausuntopalautteen perusteella linjannut, että kiinteistöverouudistus toteutetaan yhdessä vaiheessa. Uudistuksesta päättäminen siirtyy seuraavalle hallituskaudelle, jotta verotusarvojen uudistamisesta ja kiinteistöveroprosenttien vaihteluvälistä voidaan päättää yhdellä kertaa. Valtiovarainministeriö jatkaa uudistuksen valmistelua yhdessä Verohallinnon, Maanmittauslaitoksen ja Tilastokeskuksen kanssa. Uusi linjaus merkitsee, että uudistus voidaan ottaa käyttöön vuoden 2022 kiinteistöverotuksessa.

https://vm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/kiinteistoverouudistus-lykkaantyy-verotusarvoista-ja-veroprosenteista-paatetaan-samanaikaisesti

Tiedote 24.10.2018

Omakotiliitto: Kuluttajien tulee paremmin pystyä vaikuttamaan sähkölaskuunsa

Kotitaloudelle sähkö on perustarve ja kuluttajalle keskeisintä on saada vaikuttaa sähkön kokonaishintaan ja kaikkiin sähkölaskun eri osiin eli energiaan, siirtoon, veroihin ja erityisesti energian ja siirron perusmaksuihin. Omakotiliitto pitää keskeisenä, että kotitalouksien kulutusjousto (sähkönkäytön hetkellinen pienentäminen tai lisääminen) toteutetaan kustannustehokkaasti älysähkömittarilla.

Älyverkkotyöryhmä luovutti raporttinsa asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaiselle. Työryhmän työskentelyssä - vision mukaisesti - asiakas asetettiin keskiöön. Älykkäät sähköverkot mahdollistavat asiakkaalle sähkönkäytön kokonaiskustannusten alentamisen ja sähkön käyttöön ja tuotantoon liittyvät arvovalinnat. Omakotiliitto oli vahvasti mukana työryhmän työssä ja pitää sen keskeisiä ehdotuksia kannatettavina.

Älyverkkotyöryhmän keskeisenä tehtävänä oli ”selvittää ja esittää konkreettisia toimia, joilla älyverkot voivat palvella asiakkaiden mahdollisuuksia osallistua aktiivisesti sähkömarkkinoille”. Omakotiliitto pitää kaikkein tärkeimpänä asiakkaan valinnan- ja vaikutusmahdollisuuksia. Ilmastonmuutoksen seurauksena tarvitaan välttämättömästi uusiutuvan energian tuotantoa ja lisäksi kulutuksen joustoa. Viestinnällä, neuvonnalla, kannustamalla sekä taloudellisilla kannusteilla saadaan parhaimmat tulokset.

Lue asiasta lisää tämän linkin alta


Omakotiliiton lausunto hallituksen esitykseen kiinteistöverotuksen uudistamiseksi

Alla on yhteenveto omakotiliiton kannasta. Linkin alla on lausunto kokonaisuudessaan.

Yhteenveto:

Esitys kiinteistöverotuksen uudistamiseksi on hyvin keskeneräinen ja puutteellinen eikä vaikutustenarviointeja ole tehty riittävällä tavalla.

Omakotiliitto vaatii, että:
-    esitys kiinteistöverouudistukseksi palautetaan välittömästi uudelleenvalmisteluun,

-    uudistuksen valmisteluun ja vaikutusten arviointiin varataan lisäaikaa ja

-    kiinteistöverotus tulee päättää yhtenä kokonaisuutena yhden vaalikauden aikana.

Lisäksi lain voimaantulo tulee siirtää ainakin vuoteen 2021.

Lue Omakotiliiton lausunto tästä linkistä.

Lohjan Omenakarnevaalit lauantaina 22.9.2018 

Omenakarnevaalit olivat lauantaina 22.9.2018 klo 10:00 – 16:00 Lohjan keskustan tuntumassa Lohjan museon alueella. Lohjan Seudun Omakotiyhdistys ry oli mukana esittelemässä toimintaansa.


Hankkijan Omenanmaistajaiset tapahtuma

Lohjan Seudun Omakotiyhdistys oli mukana esittelemässä toimintaansa Hankkijan järjestämillä Omenanmaistajaiset tapahtumassa lauantaina 8.9.2018.

Virkkalapäivät lauantaina 4.8.2018 klo 9-14

Paikka: Virkkala

Lohjan Seudun Omakotiyhdistys oli mukana esittelemässä toimintaansa.


Karjalohjan Puujärvipäivät lauantaina 14.7.2018 klo 9-14

Paikka: Karjalohjan Seurojentalo

Lohjan Seudun Omakotiyhdistys oli mukana esittelemässä toimintaansa.

Lisätietoa Puujärvipäivistä löytyy tästä linkistä


Asuntomessut olivat Porissa 6.7. - 5.8.2018

Asuntomessujen teemana oli asuminen läpi ihmiselämän.

Asuntomessut olivat avoinna joka päivä klo 10-18. Tämän vuoden erikoisuutena oli, että messuilla järjestetään pidennettyjä iltoja, jolloin messulipun hinnalla pääsi nauttimaan myös viihdeohjelmasta, kuten artisteista.

http://asuntomessut.fi/pori/messuinfo/


Lohjan RTV:n ulkomaalauspäivät olivat la 26.5.2018 klo 10-15

Lohjan Seudun Omakotiyhdistys oli mukana esittelemässä toimintaansa.


Stark 150 vuotta juhlakiertue oli Lohjan Starkissa 9.5.2018

osoite: Lehmijärventie 6, 08500 Lohja

Road Show-tapahtumassa oli paikalla esittelyrekka ja eri alojen esittelijöitä oli runsaasti: esim. Narva, Pihla, Tikkurila....

Yhdistyksemme Lohjan Seudun Omakotiyhdistys oli myös paikalla klo 9-18 esittelemässä toimintaansa.


Hankkija Virkkalan puutarhapuolen avajaiset olivat lauantaina 21.4.2018

Lohjan Seudun Omakotiyhdistys oli mukana esittelemässä toimintaansa. Saimme tilaisuudessa paljon uusia jäseniä. 

Yhteistyökumppani Hankkija Virkkala tarjoaa vuonna 2018 Lohjan Seudun Omakotiyhdistyksen jäsenille jäsenkorttia näyttämällä 8%:n alennuksen myymälän puutarhapuolen normaalihintaisista tuotteista. Alennus ei koske kampanja hinnoiteltuja tai määräalennustuotteita. Alennusta ei myöskään voi liittää muihin alennuksiin tai ostoetuihin. Etu on voimassa toistaiseksi.

Hankkija Oy, Virkkala (Lohja), Inkoontie 21, 08700 Lohja, puh 010 76 83210


Terveys- ja hyvinvointimessut

Lohjan Seudun Omakotiyhdistys esitteli toimintaansa Terveys- ja hyvinvointimessuilla 14.4.2018 Lohjan Laurentius-salissa.


Kevätmessut 12.-15.4.2018 kokosivat viidet messut saman katon alle Helsingin Messukeskukseen: Oma Koti, OmaMökki, Kevätpuutarha, Lähiruoka&luomu ja Sisusta -messut.

Omakotiliiton jäsenkortilla tapahtumakokonaisuuteen pääsi kaksi yhden hinnalla! Alennus oli normaalihintaisesta sisäänpääsylipusta.

Oma Koti -messut olivat asumisen, rakentamisen ja remontoinnin messut, joissa oli esillä uusia tuotteita sekä haettiin ideoita ja vinkkejä. Myös asiantuntijoiden neuvot ja työnäytökset olivat osa Oma Koti -messujen monipuolista antia!

JÄTEVEDEN KÄSITTELY RANTA-ALUEILLA

LINKKI 2017-hankkeen loppuseminaari pidettiin tiistaina 27.3.2018. Seminaarissa
perehdyttiin ranta-alueiden jäteveden käsittelyn vaatimuksiin ja
vaihtoehtoihin käytännönläheisten esimerkkien avulla. Nykyään
haja-asutuksen jätevesijärjestelmien uudistamisen siirtymäaika koskee
lähinnä ranta- ja pohjavesialueita ja siirtymäaika jatkuu 31.10.2019
asti. Tilaisuus oli tarkoitettu alan ammattilaisille, mutta se oli avoin
myös suurelle yleisölle.

Lisätietoa ja päivittyvä ohjelma:
http://hajavesi.fi/fi/kalenteri/?itemid=3515&a=viewItem#


Lohjan Seudun Omakotiyhdistys-
Lojonejdens Egnahemsförening ry

Yhdistyksen kevätkokous pidettiin ti 20.3.2018 klo 18.00 Lohjan kaupungintalo Monkolan valtuustosalissa, Karstuntie 4, 08100 Lohja.

- Tilaisuudessa Lohjan kaupungin elinvoimajohtaja Pekka Puistosalo kertoi aiheesta ”Lohjan kaupalliset ja maankäyttöön liittyvät kehittämishankkeet”.  

- Lisäksi Hämeen Laaturemontti Oy:n aluepäällikkö Juha Hyväri esitteli yhtiön toimintaa Lohjalla.

- Sääntömääräiset kokousasiat

Tilaisuudessa oli mukavasti ihmisiä kuulemassa Lohjan tulevaisuuden suunnitelmista. Esiintyjät olivat hyviä ja aihe herätti paljon keskustelua.

Kahvitarjoilu alkoi klo 17.30.  

Tilaisuus oli kaikille avoin.

Hallitus


Hallituksen jäsenet vuodelle 2018

Lohjan Seudun Omakotiyhdistys-Lojonejdens Egnahemsförening ry:n vuosikokouksessa marraskuussa 2017 valittiin Tuomo Paaso uudelleen yhdistyksen puheenjohtajaksi. Hallituksen muut jäsenet ovat Anja Aaltonen, Mirva Gullman, Matti Holmstén, Seppo Hänninen (uusi), Veikko Häyrinen, Ahti Karhapää, Eemeli Riihiaho (uusi), Tarja Putkonen, Torleif Söderlund, Sirkka-Liisa Toikka, Timo Toikka, Paula Tuominen, Juhani Viljanen ja Anja Åvall sekä kunniajäsen Pekka Myllyniemi. Hallitus valitsi järjestäytymiskokouksessaan uudelleen varapuheenjohtajaksi Anja Aaltosen, sihteeriksi Anja Åvallin ja kakkossihteeriksi Sirkka-Liisa Toikan. Juhani Viljanen toimii edelleen yhdistyksen varainhoitajana ja Paula Tuominen omakotitalkkaritoiminnan työnjohtajana. Kotisivuista vastaa Timo Toikka ja Facebookia ylläpitävät Timo Toikka ja Mirva Gullman.

Yhdistyksen jäsenkunta on kasvanut vuosittain ollen tällä hetkellä hieman yli 1800.


JÄTEVESINEUVONTAA YHDISTYKSEN JÄSENILLE

Omakotiliitto tarjoaa haja-asutusalueiden valtakunnallista jätevesineuvontaa puhelimitse torstaisin klo 19-20 neuvontanumerosta 010 80130 ja neuvontaa sähköisesti: pääset jättämään kysymyksesi verkkolomakkeella tästä https://www.webropolsurveys.com/S/8F7C4BBAE10A3B9E.par . Vastauksen saat sähköpostiisi. Neuvonta on luottamuksellista, eikä henkilötietoja raportoida eteenpäin.

Milloin jätevesijärjestelmän kunnostustoimenpiteitä ei tarvita ja milloin se pitää kunnostaa?

Lue siitä lisää tästä linkistä.


Huolimattomuus useimmiten syynä kynttiläpaloihin

Kynttilää ei saa koskaan jättää valvomatta eikä polttaa ihan loppuun saakka, muistuttavat Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK.
Lue lisää asiasta Omakotiliiton sivuilta.

Omakotiliiton toiminnanjohtajan kannanottoja:

Yhdessä saamme tuloksia

Energiatodistusta kohtuullistetaan kertoimien osalta vuoden 2018 alusta, jätevesisääntelyä on huojennettu, kotitalousvähennyksen korvausprosentti kasvoi ja maankäyttö- ja rakennuslakiin on saatu parannuksia esimerkiksi vapaa-ajan asunnon muuttamiseksi pysyvään käyttöön. Mitä enemmän meitä on, sitä enemmän meillä on vaikutusvaltaa!

Lue lisää aiheesta.


15.11.2017 
Omakotiliiton kotisivut uudistuivat

Uudelta sivustolta löytyy aiempaa jäsennellymmin tietoa liitosta, sen rakenteesta ja toiminnasta sekä asumiseen liittyviä juttuja, neuvoja ja vinkkejä. Sivustolta löytyy tuttuun tapaan myös talon pitoon ja rakentamiseen liittyvät määräykset ja säädökset sekä liiton edunvalvontateemat.

Lue lisää


Retki juhlakonserttiin Musiikkitaloon

Järjestimme matkan Helsingin Musiikkitaloon Satavuotiaan Suomen ”Suomessa syntynyt” juhlakonserttiin sunnuntaina 3.12.2017 klo 18.00. Ohjelmassa esiintyi mieskuoro Laulu-Miehet johtajanaan Matti Hyökki esittäen mm Sibeliuksen, Kuulan ja Madetojan musiikkia. Ylioppilaskunnan soittajat 

johtajana Tuomas Djupsjöbacka toivat konserttisaliin täydellisen sinfoniaorkesterin soinnin ja mahdollisuuden kuulla harvinaisemmat tarinat Leevi Madetojalta ”Aslak Smaukka” ja Jean Sibeliukselta ”Koskenlaskijan morsiamet”.

Katso lisätietoa konsertista

Retken hinta oli 55€. Hinta sisälsi matkan, konserttilipun ja kahvitarjoilun.


Lohjan Seudun Omakotiyhdistys- 
Lojonejdens Egnahemsförening ry

Sääntömääräinen syyskokous oli ti 28.11.2017 klo 18.00, Lohjan kaupungintalo, valtuustosali, Karstuntie 4, 08100 Lohja, esillä oli sääntöjen määräämät kokousasiat.

Kokouksen alussa Carunan edustajat pitivät ajankohtaiset energiaan liittyvät puheenvuorot, kuten aurinkotuotannon lisääminen, asiakaslähtöiset verkkoratkaisut sekä sähkösiirtohinnoittelun tulevaisuus seuraavasti:

- liiketoiminnan kehityspäällikkö Elina Lepomäki avasi puheenvuorot aiheenaan

  Asiakasodotusten mukaista verkkopalvelua

- palvelupäällikkö Tiia Salonen, Aurinkosähköä omaan kotiin,

- verkon kehitysjohtaja Sauli Antila, Asiakaslähtöinen verkon rakentaminen,

- tuottopäällikkö Mika Rossi, Asiakkaidemme toiveet ja siirtohinnoittelun kehitys.

Tilaisuus oli kaikille avoin.  Kahvitarjoilu alkoi klo 17.30.

Hallitus


OMAKOTILIITON TYÖ TUOTTAA TULOSTA:

SUOMEN HALLITUS PERUU KIINTEISTÖVERON KOROTUKSEN

Suomen hallitus on 17.10.2017 perunut kiinteistöverotukseen suunnitellun korotuksen.

Lue lisää: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005412065.html?share=1de1f1114084dae97328cdac27fdd014

Omakotiliitto on vahvasti vaikuttanut siihen, että Suomen hallitus peruu kiinteistöveron korotuksen ja ettei kiinteistöveron alarajaa nosteta.

Omakotiliiton toiminnanjohtaja Kaija Savolainen: "Olemme hyvin tyytyväisiä tämänpäiväiseen uutiseen siitä, että kiinteistöveron korotuksesta luovutaan. Kiinteistöveron korotus olisi ollut erittäin hankala pientuloisille, ja se olisi jopa pakottanut perheitä luopumaan kodeistaan. Kiinteistövero ei huomioi lainkaan kotitalouden käytettävissä olevia tuloja."

Omakotiliitto pitää erittäin tärkeänä, että kiinteistöverotusta kehitetään kokonaisuutena välittömästi vielä oikeudenmukaisempaan suuntaan. Liitto edellyttää, että pikimmiten käynnistetään laaja verouudistus sekä pitkäaikainen suunnitelma siitä, miten veroja tulevaisuudessa kerätään.

Omakotiliitto vaatii, että ennen laajaa verouudistusta kiinteistöverotukseen on tehtävä välittömästi oikeudenmukaistamiskorjaukset esimerkiksi Valtiovarainministeriön kiinteistöverotuksen arvostamismenetelmien kehittämistyön yhteydessä:

- erityisesti pienituloisten ikääntyvien kohtuuttomille ja ylisuurille kiinteistöveroille tulee kehittää kompensointimekanismi, joka mahdollistaa ikääntyvien kotona-asumisen

- kiinteistön arvon heikkenemisen tulee heijastua kiinteistöveroon laskevasti, esimerkiksi tonttihintojen vaikutusten osalta

- ylipäätään kiinteistöverolle tulee asettaa katto: kiinteistöveron osuus ansioista saisi olla enintään 2 prosenttia.

Lue lisää Omakotiliiton lausunnosta valtiovarainvaliokunnalle:
Lausunto valtiovarainvaliokunnalle


RTV:n tilaisuus oli lauantaina 11.11.2017 klo 10-15

Lohjan Seudun omakotiyhdistys ry oli mukana RTV:n tapahtumassa.

Tapahtumassa oli esittelyssä mm. Svedbergs-kylpyhuonekalusteet ja Tikkurilan sisämaalit. Sisustussuunnittelija Tarja Tarima oli paikalla avustamassa materiaalivalinnoissa.
Esittelypäivänä oli lukuisia tarjouksia ja esittelyssä mm. uusi kylpyhuonelaattamallisto.


Omenakarnevaalit 23.9.2017

Lohjan Seudun Omakotiyhdistys oli mukana Omenakarvevaaleilla Lohjalla 23. syyskuuta 2017. Esittelimme Lohjan seudun Omakotiyhdistyksen toimintaa. Sää suosi osallistujia ja saimme paljon uusia jäseniä omakotiyhdistykseen.

Omakotiyhdistys_ja_Omenakarnevaalit_.jpg


PUUJÄRVIPÄIVÄT 8.7.2017

Yhdistyksemme oli mukana Karjalohjalla la 8.7.2017 järjestetyillä Puujärvipäivillä. Esittelimme Lohjan Seudun Omakotiyhdistyksen toimintaa. Sää oli mitä mainioin ja väkeä oli mukavasti liikkeellä.

omakotiyhdistys_Puujarvipaivilla_2017.jpg


PÄIVITYKSIÄ NETTISIVUILLAMME

Vuoden 2017 jäsenedut löydät "Jäsenedut"-välilehden alta.

Omakotiyhdistyksen tarjoamat maksuttomat neuvontapalvelut omakotiyhdistyksen jäsenille löytyy "Neuvontaa jäsenille"-välilehden alta.

Lohjan seudun omakotiyhdistyksen vuoden 2017 "Omakotinen"-jäsenlehden sähköinen versio on luettavissa "Tiedotteet" ja sen alla olevan "Jäsenlehdet"-välilehden alla.

Haja-asutuksen jätevesineuvonnasta lisää "Jätevesistä"-välilehden alta.


KIINTEISTÖVEROTUS TULEE UUDISTUMAAN VUONNA 2020


Valtiovarainministeriö, Maanmittauslaitos ja Verohallinto ovat
valmistelemassa kiinteistöverotuksen uudistamista, jossa päivitetään
sekä tontin että rakennusten verotusarvoja. Tontin arvostaminen
perustuu tulevaisuudessa maan arvoon eri hinta-alueilla. Nämä alueet
tulevat kansalaisille nähtäville verkkosivuille. Rakennuksen
verotusarvot tulevat perustumaan rakentamiskustannuksiin (Suomeen
kuusi eri hinta-aluetta), jossa huomioidaan rakennuksen ikä. Lisäksi
verotuksessa tullaan huomioimaan muita erityisiä yksilöllisiä
ominaisuuksia, kuten rantatontti tai etäisyys pääteistä. Uudistunut
kiinteistöverotus otetaan käyttöön vuonna 2020.

Lisätietoja uudistuksesta:
http://vm.fi/documents/10623/4923134/Faktalehti+kiinteist%C3%B6verouudistuksesta/96852e62-59bd-4f73-b8c2-16615eeda1bd
http://vm.fi/documents/10623/4923134/Esitysmateriaali+19.6.2017/3fffb783-bfa9-436e-a4ac-7b706780511c


OMAKOTILIITTO: KIINTEISTÖVERON TULEE OLLA TASAPUOLINEN JA OIKEUDENMUKAINEN

Omakotiliitto pitää hyvänä perusperiaatteita, että uudistuva
kiinteistöverotus tulee olemaan reilua ja läpinäkyvää. Liitto onkin jo
pitkään vaikuttanut siihen, että tonttien hintatiedot tulevat
julkisiksi. Näin ollen systemaattisella vaikuttamistyöllä on
merkitystä.

Omakotiliiton mielestä olennaista on, että uudistuksessa huomioidaan
paremmin erilaiset kotitaloudet, asuinolosuhteet ja kansalaisten
mahdollisuudet vaikuttaa kiinteistöverotukseen. On kuitenkin niin,
että vuonna 1993, jolloin kiinteistöverotus tuli voimaan, kuluttajat
eivät pystyneet kotia hankkiessaan huomioimaan sitä, miten rajusti
kiinteistöverotus tulee kiristymään.  Olemassaolonsa aikana
kiinteistövero on määrältään moninkertaistunut. Valtiovarainministeriö
ennustaa, että kiinteistöveron tuotto nousee 2 miljardiin vuoteen 2021
mennessä.

Omakotiliitto edellyttääkin, että nyt meneillään olevassa
kiinteistöverotuksen kehittämishankkeessa kiinteistöverotusta
muutetaan arvostusperusteiden lisäksi oikeudenmukaisemmaksi niin, että
se huomioi kotitalouden käytettävissä olevat tulot. Edelleen
erityisesti ikääntyvien kiinteistöverotusta tulee huojentaa hakemalla
ratkaisua esimerkiksi katosta, leikkurista tai niin, että
kiinteistövero jäisi kiinteistölle verovelaksi ja erääntyisi
maksettavaksi kiinteistökaupan tai perinnönjaon yhteydessä. Ylipäätään
kiinteistövero tulee voida periä tuloverotuksen yhteydessä tai maksaa
useammassa erässä, näin vältytään yllättäviltä kertamaksuilta
syksyllä.

Omakotiliitto osallistuu ja vaikuttaa vahvasti kiinteistöverotuksen
uudistukseen.  Otamme mielellään vastaan mielipiteitä ja palautetta
tästä asiasta: kaija.savolainen@omakotiliitto.fi,
olli-pekka.laine@omakotiliitto.fi

Omakotiliitto mediassa:
https://www.aamulehti.fi/kotimaa/iso-muutos-tulossa-kiinteistoveroa-maksetaan-jatkossa-alueen-hintatason-mukaan-200218923/
http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005261425.html

Omakotiliiton kantoja kiinteistöverotuksesta:
http://omakotiliitto.fi/edunvalvonta/kiinteistovero


Lisätietoja:

Suomen Omakotiliitto ry, puh. 09 680 3710www.omakotiliitto.fi
toiminnanjohtaja Kaija Savolainen, puh. 040 514 8784,
kaija.savolainen@omakotiliitto.fi
edunvalvonta- ja viestintäpäällikkö Olli-Pekka Laine, puh. 041 461 7116,
olli-pekka.laine@omakotiliitto.fi

Suomen Omakotiliitto on maamme pientaloasukkaiden ja vapaa-ajan
asunnon omistajien valtakunnallinen edunvalvonta- ja palvelujärjestö.
Omakotiliittoon kuuluu 250 vapaaehtoisvoimin toimivaa
omakotiyhdistystä ja vapaa-ajan asukkaiden yhdistystä, joiden
yhteenlaskettu jäsenmäärä on 74.000 jäsentä. Omakotiliitto on maamme
1,1 miljoonan pienkiinteistön omistajien ja 2,7 miljoonan asukkaan
asialla. Lisäksi liitto ajaa maamme lähes 500.000 vapaa-ajan asunnon
omistajien etua.


Lohjan Seudun Omakotiyhdistys-
Lojonejdens Egnahemsförening ry

Yhdistyksen kevätkokous oli to 30.3.2017 klo 18.00 Lohjan kaupungintalo Monkola, Karstuntie 4, 08100 Lohja. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Tilaisuuden alussa saimme kuulla seuraavat mielenkiintoiset puheenvuorot:

-  Lohjan kaupungin asemakaava-arkkitehti Juha Anttila: Lohjan keskustan (Sokos-kortteli ja Karstun-raitti) sekä Hiidensalmen/Messualue ja Karnaisten kaavoitustilanne

-  Raksystems Insinööritoimisto Oy:n kuntotarkastaja Harri Leppänen: Sata Vuotta Suomalaisia Pientaloja ja niiden tyypilliset korjaustarpeet.

Tilaisuuden alussa oli kahvitarjoilu alkaen klo 17.30.


KONSERTTIMATKA LAHDEN SIBELIUSTALOON PE 10.2.2017

Omakotiyhdistys järjesti konserttimatkan Lahden Sibeliustaloon. Sata vuotta suomalaista viihdettä -konsertti tarjosi ikimuistoisen aikamatkan suomalaisen viihdemusiikin satavuotiseen historiaan. Tarjolla oli monipuolinen kattaus kotimaisen elokuvan rakkaimpia lauluja, sota-ajan merkittäviä iskelmiä, sodan jälkeisen Suomen jälleenrakentamisen lauluja kulkien aina 2000-luvulle suomalaisille rakkaiden iskelmien myötä. Lauluja linkittivät pienet tarinat ajasta ja laulujen tekijöistä. Kapellimestarina toimi Markku Johansson, solisteina Arja Koriseva ja Hannu Lehtonen.

Musiikkimatkan Lahden Sibeliustaloon menimme Salon Tilausmatkat Oy:n bussilla.


YHDISTYKSEN SYYSKOKOUS KE 30.11.2016

Sääntömääräinen syyskokous pidettiin ke 30.11.2016 klo 18.00 Apuomenan järjestötila Punakanelissa (os. Suurlohjankatu 21 - 23, 08100 Lohja). Esillä olivat sääntöjen määräämät kokousasiat. Kokouksen alussa Lähitapiolan myyntijohtaja Sari Säisänen kertoi Lähitapiolan asiakaseduista ja riskipäällikkö Rauno Niskala aiheesta ”Miten toimia vahinkotilanteessa”.

Tilaisuuden alussa oli kahvitarjoilu alkaa klo 17.30.


MY FAIR LADY LOHJAN TEATTERISSA

Yhdistyksemme järjesti teatteriretken Lohjan teatterin My Fair Lady -musikaaliin to 24.11.2016 klo 19.00. Lippujen hintaan 25 €/jäsen sisältyi kulttuurielämyksen lisäksi kahvitarjoilu väliajalla. 

Esitys oli vallan mainio. Kiitos kaikille teatteriretkelle osallistuneille.